۶ تیر ۱۳۹۰، ۱۲:۲۲

گزارش خبری/

بهشت گمشده قربانی خشم طبیعت شد

بهشت گمشده قربانی خشم طبیعت شد

کلاردشت - خبرگزاری مهر: برخی از اهالی رودبارک از توزیع نادرست امکانات اولیه چون آذوقه و آب در نقاط آسیب دیده می گفتند اما طبق آمار مسئولان در حد توان این امکانات به منطقه ارسال شد.

به گزارش مهر، در پی بارش شدید باران در شهرهای ساحلی، بالا آمدن آب رودخانه سردآبرود و ایجاد سیلاب خسارت بسیاری به تاسیسات زیربنایی، مخابرات و آب و برق روستای رودبارک و نیز سردهنه تصفیه خانه آب شرب و تاسیسات شیلات کلاردشت وارد شد.

در پی بروز این حادثه که خوشبختانه تلفات جانی درپی نداشت بلافاصله ستاد بحران در شهرستان تشکیل و طبق هماهنگی ها و دستور فرماندار چالوس ماشین آلات لازم از جمله جرثقیل و بیل مکانیکی و لودر برای جابجایی سنگ های بزرگی که توسط فشار آب رودخانه در مسیر جاده و همچنین در حیاط منازل مسکونی قرار گرفت در منطقه مستقر شد.
 
معاون عمرانی استاندار مازندران به همراه تنی چند از مدیران کل استان با حضور در کلاردشت و منطقه سیل زده رودبارک از نزدیک عمق فاجعه را مورد بازدید و با تشکیل جلسات اضطراری ستاد بحران در شهرداری کلاردشت کلیه دستگاه های اجرایی را موظف به امدادرسانی و کمک در جهت بازگشایی مسیر رودخانه و جاده کرد.
 
هاشمی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با ابراز تاسف از بروز این حادثه که متاسفانه خسارت مالی چند میلیارد تومانی به همراه داشته گفت: بعد از بازدیدی که از منطقه داشتم واقعیت این است که عمق خرابی ها و خسارت بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکرش را می کردیم. از لحظات اولیه که به ما اطلاع دادند هماهنگی های اولیه انجام شد تا اقدامات ضروری برای امدادرسانی صورت گیرد.
 
 
وی با تاکید بر اینکه بحث امنیت مردم در اولویت همه برنامه ها قرار گرفت تصریح کرد: به نظر من در رابطه با امنیت بسیار خوب عمل شده است. نیروی انتظامی و دستگاه های خبررسان به موقع و قبل از وقوع حادثه مردم را آگاه کردند و جمعیت مسافر حاشیه رودخانه سردآبرود و هالی رودبارک را تخلیه کردند که جای قدردانی دارد. قطعا این هشدار از سوی نیروی انتظامی موجب شد تا تلفات جانی نداشته باشیم و این مهم با وضعیتی که امروز مشاهده شد جای شکر دارد.
 
معاون عمرانی استانداری مازدران با بیان اینکه سیل اصولا منشاء دارد گفت: بارش های ناگهانی که در یک سطح مشخص صورت می گیرد موجب جاری شدن آب می شود و تصویری که در طول تاریخ طبیعت پیدا کرده باید این سیر را بگذراند. ضمن اینکه نباید از تجاوز آشکار انسان به طبیعت که نهایتا خسارات اینچنینی را در پی دارد به سادگی بگذریم.
 
وقتی دیواره ای را در دو طرف رودخانه ایجاد می کنیم عرض رودخانه کم می شود و به اندازه همان عرض ارتفاع آب بالا می آید. اگر قرار باشد دیواره ای هم زده شود باید به گونه ای باشد که عرض طبیعی رودخانه حفظ شود.
 
وی افزود: به گفته اهالی و مسئولان این سیل شاید در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده و منشاء آن طبیعتا از حوزه های آبریز آن است و البته به دلیل تجاوزی که به رودخانه شده آب این تجاوز را بر نتابیده و خانه ها را تخریب و مسیر طبیعی خود را طی کرده است. وقتی می گوییم تجاوز بدین معنی است که حریم حتی در داخل بستر رعایت نمی شود. تجاوز به طبیعت عواقب خسارت باری چون سیل را در پی دارد.
 
 
هاشمی ادامه داد: ۱۰ حلقه پل در این سیل تخریب شده اما هم اکنون سراسر این رودخانه سه پل نصب است که بعنوان سد عمل می کند که باید تخریب شوند. آب پشت این پل ها جمع شده و بصورت ناگهانی با یک انرژی بالا به سمت خانه های پایین دست می رود و این باعث تخریب و جاری شدن مصالحی که از بالا دست می آید می شود. باید توکل کنیم که آب حجمش کمتر شود که بتوانیم بهتر عمل کنیم.
 
هاشمی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر استان از ۹ صبح روز جمعه وارد عمل شد گفت: با توجه به اینکه راه ارتباطی با مردم منطقه بالادست رودخانه  موجود نمی باشد ایجاد  امنیت و رساندن آب و آذوقه به آنها نیز در اولویت کار ماست.
 
وی با درخواست از مدیریت ستاد بحران کشور مبنی بر بازدید از منطقه سیل زده کلاردشت و اختصاص اعتبارات لازم جهت ارایه خدمات مناسب به این منطقه اظهارداشت: در این سیل بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ واحد ساختمان مسکونی و تجاری آسیب دیدند ضمن اینکه به زمین های مردم نیز خسارت زیادی وارد شده است. مهمتر اینکه سنگ زیادی از بالادست علاوه بر اینکه وارد بستر اصلی رودخانه شده  و آن را پر و همسطح جاده کرده وارد حیاط منازل مسکونی شده است.
 
پاکسازی مصالح سنگین و سنگ هایی که دیدم که شاید وزن بعضی از آنها به  پنج تن هم برسد برنامه ریزی و ماشین آلات خاص را می طلبد.
 
 
در حال حاضر چند دستگاه بیل مکانیکی در منطقه حاضر و طبق گزارشات واصله تعدادی نیز در مسیر قرار دارند. نیاز اصلی ما  به بولدوزر است که مقرر شده به منطقه فرستاده شود. آب فروکش نکرده ولی امیدواریم حجم آب کم شود و سریعتر برای پاکسازی عمل کنیم.
 
وی با بیان اینکه مقرر شد آب روستایی و شهری  و همچنین هلال احمرآب رسانی به مردم را پوشش دهند گفت:  بارها گفتیم که رودخانه های استان از آزار و اذیت کسانی که تصرف غیرقانونی کردند در امان نیستند و یک روزی رودخانه انتقام خود را خواهد گرفت لذا خواهشمندم مردم حریم را رعایت کنند و در بستر رودخانه سازه های سنگین نسازند چرا که دیر یا زود طبیعت حق خود را می گیرد.
 
هاشمی در جلسه ستاد  بحران شهرستان که با حضور مدیران کل امور منابع آب، منابع طبیعی غرب استان، بنیاد مسکن، مدیرعامل جمعیت هلال احمر و تنی دیگر از مسوولان استانی و شهرستانی در محل شهرداری کلاردشت برگزار شد نیز گفت: مهمترین مسئله این است که باید آب رودخانه را به مسیر اصلی آن بازگردانیم که در مرحله اول امکان پذیر نیست.
 
وی افزود: به نظر من ۸۰ درصد نیروهای کمکی حاضر در منطقه اضافه هستند و عملا کاری صورت نمی دهند و باید با گماردن ایست بازرسی افراد و اتومبیل های غیره را به منطقه راه ندهند و با سازماندهی لازم از حجم بی مورد ترافیک در منطقه جلوگیری کنند. 
 
 
نکته قابل توجه در این حادثه اقدام به موقع و درخور تحسین نیروی انتظامی شهرستان بوده که نیم ساعت قبل از رسیدن سیلاب به رودبارک با اعزام سریع نیروها و اعلام هشدار به مردم رودبارک و نیز مسافران حاشیه رودخانه سردآبرود موجب تخلیه منطقه شده و از بروز تلفات انسانی جلوگیری کنند.
 
فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان چالوس گفت: خوشبختانه با اعلام خطر مردم نهایت همکاری را با ما داشته و سریعا نسبت به تخلیه اقدام کردند.
 
سرهنگ علی فقیه با تاکید بر اینکه علیرغم خالی از سکنه بودن منازل منطقه نیروهای ما بصورت شبانه روزی از وسایل آنها محافظت می کنند گفت: کلیه نیروهای ما در منطقه مستقر بوده و هرگونه تحرک در منطقه را تحت کنترل خود دارند. ضمن اینکه در انتقال مردم  بالادست به منطقه امن نیز همه توان خود را بکار خواهیم گرفت.
 
رئیس شورای شهر کلاردشت با بیان اینکه متاسفانه زیرسازی جاده رودبارک به طورکلی از بین رفته و کل رودبارک خالی از سکنه شده است گفت: جابجایی سنگ های موجود نیازمند ماشین آلات سنگین می باشد که در این رابطه از مسوولین تقاضای همکاری لازم را داریم. ضمن اینکه متاسفانه سیل به تصفیه‌خانه آب شرب کلاردشت نیز خسارات بسیاری وارد کرده است.
 
دراسرایی یکی از دلایل اصلی سیل را شرکت سنگ تزئینی دانست و تاکید کرد که علیرغم هشدارهایی که داده شد متاسفانه فعالیت این شرکت ادامه داشت و نهایتا نتیجه این سهل انگاری را امروز بدین شکل دیدیم.
 
 
وی تاکید کرد که با اعزام سریع ماشین آلات سنگین و باز کردن راه دسترسی می توان از خسارات احتمالی بعدی جلوگیری کرد.
فرماندار چالوس نیز از درخواست بالگرد خبر داد و گفت: شناسایی مناطق بالادست به وسیله خودرو میسر نیست لذا جهت بررسی و شناسایی خسارت‌های این منطقه درخواست یک دستگاه بالگرد کردیم که بزودی با هماهنگی های لازم وارد منطقه خواهد شد.
 
قدیر رضایی با بیان اینکه ستاد بحران شهرستان از همان ساعات اولیه طغیان رودخانه در منطقه حضور یافتند گفت:  متاسفانه در جریان این سیل به مناطق مسکونی، جاده و پل ها خسارت سنگین وارد و منجر به قطعی آب و برق منطقه گردید که دستگاه های برق و آبب در تلاشند تا هرچه سریعتر این مشکل برطرف شود.
 
وی افزود: علاوه بر تخریب ۲۰ کیلومتر جاده ارتباطی، تاسیسات شیلات، تیرهای برق، لوله های آب، تصفیه خانه آب شرب، دام ها، پل های ارتباطی و منازل مسکونی مردم نیز آسیب جدی دیدند.
 
رضایی با اعلام تعطیلی کلیه پروژه‌های ملی، استانی  و شهرستانی و اعزام ماشین آلات آنها به کلاردشت گفت: خوشبختانه مردم رودبارک پیش از جاری شدن سیل مسبت به تخلیه منازل خود اقدام نمودند که اطلاع رسانی به آنها در این رابطه قابل تقدیر می باشد.
 
وی افزود: متاسفانه راه ارتباطی با روستای ونداربن که در بالا دست رودبارک قرار دارد قطع شده اما نیروهای حاضر در منطقه همه تلاش خود را نسبت به رساندن آذوقه و نیز ایجاد امنیت آنها انجام شده است.
 
 
وی از اعلام آمادگی شهرستانهای اطراف جهت کمک رسانی به کلاردشت تقدیر کرد و گفت: مهم ترین مساله برای ما نیاز به ماشین آلات سنگین چون لودر و بیل مکانیکی است تا بتوانیم سنگ های موجود در مسیر را جابجا کنیم.
 
بخشدار کلاردشت با ابراز تاسف از وقوع این حادثه گفت: خوشبختانه در این حادثه تلفات جانی نداشتیم اما نگران اهالی روستای ونداربن هستیم و سعی داریم تا از مسیر جنگل نیروها را به آنجا انتقال دهیم.
 
سنایی با بیان اینکه ارتباط دو طرف رودخانه در بسیاری از مکان ها قطع شده گفت: خوشبختانه تیم‌های امدادی و پزشکی به موقع در منطقه حضور یافتند.
 
قطعا هر بازسازی دوباره نیاز به زمان و امکانات لازم دارد و مسئولان استانی و بویژه مسئولان شهرستانی بطور کامل بسیج شدند تا هرچه سریعتر این مشکل را رفع کنند.
 
برخی از اهالی رودبارک از توزیع نا درست امکانات اولیه چون آذوقه، آب در نقاط آسیب دیده می گفتند اما طبق آمار مسئولان در حد توان این امکانات به منطقه ارسال شد.
 
مدیریت در این زمینه از اهمیت بسیاری برخوردار است. از طرفی صبر و شکیبایی مردم خود می تواند یاریرسان مسئولان در کمک رسانی هرچه بهتر و بیشتر باشد. قطعا خسارت وارده در کوتاه مدت جبران پذیر نخواهد بود و اعتبار و امکانات بیش از پیش را می طلبد.
____________________
 
زهرا راه گل - روزنامه نگار مستقر در منطقه سیل زده کلاردشت
 
کد خبر 1345506

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha